kolmapäev, 6. veebruar 2013

Ma armastan sind nagu siiakala

Koos vaikselt meelitava sulaga jõudis Sparglisse uuendatud kevad-talvine menüü. Peakokk Ahto teeb köögis täpselt seda, mida parasjagu tunneb. „Praegu soolikas lihtsalt ei mõtle enam, et tahaks hapukapsast. Keha teeb oma valikud, ja mida edasi kevade poole, tahame eneselegi märkamatult rasvase ja rammusa asemel kergemat ja värskemat. Meie teeme siin samamoodi, tunnetuse järgi.“ 

Seepärast ongi pastad asendunud risotodega, šokolaadikook Pavlova koogiga ja praadide lisandid on kergemate vastu välja vahetatud: porgandipüree ja pruunid läätsed on pardipraes asendatud roheliste läätsede ja lillkapsa-juurselleripüreega. Siin on mängus ka visuaalne efekt – soojade värvitoonide asemel domineerivad nüüd roheline ja valge. „Täpselt nagu väiksed lumikellukesed, mis lume alt välja piiluvad!“ muheleb Roman. 

Just selline näebki välja uus hõrgutis: siiakala. Selles roas pole ei mingit kartulit, riisi ega makaroni, vaid hoopis lihtne taimne toit valge kalaga. Kes romantikast veel lugu peab, võib juba 14. veebruaril nostalgiameelest oma armastuse siiakalade vastu proovile panna. Ja kui veel eriti veab, võrgutab hea toit lauakaaslasegi ära. Siin ta on: 

Siiakala võrgutis

  • praetud siiafilee nahaga 
  • lillkapsapüree 
  • röstitud lillkapsas 
  • võikaste 
  • aurutatud redis 
  • Savoi kapsas 
  • sidruniõli 
  • hernevõrsed 

Muust praest ma parem ei räägigi, aga hernevõrsed on ikka täiesti geniaalne leiutis. (Ja ma, ausalt!, pole üldse mingi toidugurmaan, vaid täiesti tavaline kõhu toiduga täitja.) 


P.S. 
Vastlanädalal on päevamenüüs herne- ja oasupid. Ja otse loomulikult vastlakuklid! Mis Ahto sõnul, muideks, on linna parimad. 


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar